Oslo Nye Høyskole flytter til Adamstuen

Oslo Nye Høyskole (ONH) har inngått avtale med Linstow om å leie ett av byggene på den gamle Veterinærhøyskolen på Adamstuen. Det betyr at om lag 1000 studenter på Campus Adamstuen vil være med på å prege Oslos mest spennende byutviklingsprosjekt fra januar 2025.

30. januar 2024
Skjermbilde 2024 01 30 kl 14 44 32

- Vi er svært glade for å kunne ønske Oslo Nye Høyskole velkommen til Adamstuen! Vi skal utvikle et nytt, levende byområde for hele Oslo. Ambisjon er å bidra til at dette blir et grønnere, varmere og mer skapende område. Ett av flere mål er å skape et kreativt, involverende og lærende sted - og ONH vil være en sterk bidragsyter for å realisere dette, sier Knut Løken, administrerende direktør i Linstow.

Linstow kjøpte en andel av den gamle Veterinærhøyskolen i 2022, og samarbeider med Oslobygg om en felles, helhetlig reguleringsplan for det totalt ca. 70 mål store området. Eiendommen, som tidligere var stengt for publikum, er åpnet og fylles nå med liv. Linstow har allerede inngått leieavtaler som innebærer blant annet kunstatelier, treningssenter, kontorer og dagligvare, og er i prosess for å etablere flere spennende serveringssteder og nye møteplasser.

Fleksibel og nyskapende pionér
ONH har vært en pionér i utvikling av fleksible og nyskapende studier i Norge, og har i dag over 3500 studenter - 1000 på campus og 2500 som studere digitalt fra hele landet. Skolen har et bredt studietilbud innen psykologi og HR, ernæring og helsefag, økonomi og administrasjon, digital markedsføring, samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner. ONH skal leie et bygg på vel 5.300 kvadratmeter, som vil huse både undervisningslokaler, fellesarealer for studenter, samt administrasjon. Skolebygget skal nå rehabiliteres med fokus på størst mulig grad av gjenbruk, for å skape moderne fasiliteter for studentene og en tydelig ONH-identitet.

- Campus Adamstuen er et spennende og viktig byutviklingsprosjekt og de ambisjonene som er satt for «nye» Adamstuen passer oss perfekt. På Adamstuen får vi moderne og fleksible lokaler som legger til rette for et godt lærings- og arbeidsmiljø for både studenter og ansatte og vi ser frem til å være med å utvikle området videre, sier Morten Danielsen, administrerende direktør ved ONH.

ONH overtar bygget i november, med studiestart i januar 2025.

Transformasjonen av den gamle Veterinærhøyskolen vil pågå i mange år fremover. Frem mot 2040, vil området utvikles med offentlige tjenestetilbud, nye boliger og et levende bygulv med handel, spisesteder og møteplasser som vil gjøre dette til et levende byområde og et hjerte i nabolaget.

Skjermbilde 2024 01 30 kl 14 44 48