Kvadraturen: Linstow har signert avtale med AF Gruppen

Denne uken signerte Linstow en samspillskontrakt med AF Gruppen for utvikling og rehabilitering av Tollbugata 32/Akersgata 13/15.

22. mars 2023
Illustrasjon AGTG

Prosjektet omfatter en sammenkobling og transformasjon av eksisterende bygg til å bli et totalrehabilitert kontorbygg på rundt 16.000 kvadratmeter. Dette skal bli et sted fylt med et spennende utvalg av serveringskonsepter, samt kontorlokaler for selskaper som søker attraktive arbeidsplasser for sine ansatte. Målet er å fylle huset med virksomheter som gjennom sitt virke vil bidra til å styrke øvre del av Kvadraturen.

– Det har vært viktig for oss å få inn en entreprenør med riktig erfaring og kompetanse for å håndtere kompleksiteten i prosjektet da det er to bygg som skal sammenkobles og total rehabiliteres, sier Gunnar Fredriksen, prosjektdirektør i Linstow AS.

Samspillsfasen har oppstart i løpet av våren 2023 og er planlagt ferdigstilt til senhøsten 2023, sier Fredriksen.

– AF Gruppen har tilbudt et meget godt kvalifisert team, som har lang og bred erfaring med store og kompliserte rehabiliteringsprosjekter, særlig med samspill som gjennomføringsmodell. Vi er sikre på at AF Gruppen har den kompetansen og gjennomføringsevnen vi trenger for dette prosjektet, og ser fram til å komme i gang med samarbeidet.

Team Tol Aker 2
Fra venstre Fabian Eggum (AF), Gunnar Fredriksen (LE), Vegard Bjoland AF), Runa Barli (LE), Birger Kristiansen (AF)

Med et bredt, og sterkt tverrfaglig team bestående av Lund+Slaatto Arkitekter, Akershus Eiendom på konsept og utleie, og en aktiv eier er arbeidet allerede godt i gang, og man styrker nå teamet ytterligere med å få AF Gruppen om bord for samspillsfasen i prosjektet.

Linstow har fått med Oslo Sentrum Holding AS (OSH) på eiersiden av prosjektet, hvor Linstow eier 60 % og OSH eier 40 %. OSH er et investeringsselskap som er satt opp av Clarksons Project Finance AS.

Kontaktperson: Prosjektdirektør Gunnar Fredriksen, tlf. 952 50 662, gunnar.fredriksen@l@linstow.no