Det fylles opp i Bergen Business Park!

19. januar 2023

Ingeniørselskapet Head Energy har signert kontrakt for leie av moderne kontorlokaler i Bergen Business Park. Selskapet flytter inn i september.

Fokus på energieffektivitet og vekst

I jakten på nye kontorlokaler var Head Energy egentlig på leting etter noe sentrumsnært, men de ombestemte seg så snart de fikk sett nærmere på Bergen Business Park.

– Totalpakken ble rett og slett for bra. For oss har det vært viktig å finne miljømessig gode, energieffektive bygg som er sertifisert til høyeste standard. Bergen Business Park er nettopp dette. I tillegg er lokalene nye og moderne, og servicetilbudet utrolig bra med ekstra møterom, restaurant og treningssenter på hotellet ved siden av, sier Preben Andre Onarheim, COO i Head Energy.

– Vi har lagt stor vekt på at de nye lokalene gir gode rammer for den videre veksten vi ser for oss i årene som kommer. Her kan vi ivareta de forskjellige fagmiljøene våre, samtidig som vi får videreutvikle det gode miljøet og identiteten vår i lokaler som har svært gode sosiale møteplasser, legger Onarheim til.

M Wanvik Head L1230942 mindre
Preben Andre Onarheim, COO i Head Energy, foto: Morten Wanvik

Et kraftsenter for næringslivet på Vestlandet

At Head Energy så etter et kontormiljø hvor forutsetningene for vekst og utvikling var best mulig er gode nyheter for Daglig leder i Bergen Lufthavn Utvikling AS, Terje Lorentzen:

– Ingenting er bedre enn når leietaker og utleier har de samme ambisjonene. Bergen Business Park er et utviklingsprosjekt som har møtt motstand i pandemien, men nå gleder vi oss over å se konturene av næringsparken vi har etablert her.

Næringsparken er ment å samle kompetanse og skape grunnlag for næringsvekst i regionen.

– I Bergen Business Park er det kort avstand mellom kunnskapsbedriftene, som er strategisk plassert med Flesland, Bergensregionens og Vestlandets viktigste knutepunkt som nærmeste nabo. Her ligger alt til rette for vekst, og nå som Midtbygget og Expobygget er nesten helt utleid, vil vi ta prosjektet et skritt videre. Klyngedannelsen skal fortsette, både i den videre planlegging av et tredje kontorbygg kalt Veksthuset, og i utviklingen av nye bygg i det øvrige arealet i næringsparken, avslutter Lorentzen.

Les mer om Bergen Business Park og Veksthuset her.

Bbp forside

Bergen Business Park ligger et steinkast unna Bergen Lufthavn Flesland og Bybanen. Prosjektet er et samarbeid mellom Linstow AS og Flesland Holding AS.

Næringsparken består i dag av ferdigstilte Expobygget og Midtbygget, samt Veksthuset som er i prosjekteringsfasen. Ytterligere 157.000 kvadratmeter regulert område er under planlegging.

Som del av næringsparken finner du hotell Comfort Bergen Airport med konferansefasiliteter, restaurant og treningsrom.

Tilpasset kravene til fremtidens leietakere er kontorlokalene bærekraftige, arealeffektive og moderne. Samtlige kontorbygg i næringsparken er miljøsertifiserte som BREEAM Excellent.

Bergen Business Park planlegges utviklet i flere faser. Veksthuset er det eneste bygget som gjenstår i fase én. 30.000 av 187.000 kvadratmeter er bygget ut i dag.

Bergen Lufthavn Utvikling AS signerte nylig en kontrakt med et annet ingeniørselskap, for leie av lokaler i Midtbygget. Selskapet flytter etter planen inn allerede i april i år.